NVvV voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvV ledencontent.

Certificering

Vaatchirurgen die voldoen aan de kwaliteitscriteria en competenties die de NVvV stelt, kunnen zich als Gecertificeerd Vaatchirurg, al dan niet met een Endovasculaire aantekening, laten registreren. Lees onderstaand hoe je (her)certificering kunt aanvragen. 

 

(Her)certificering voor een heelkundige differentiatie aanvragen?

Indiening van een (her)certificeringsaanvraag voor een van de heelkundige differentiaties is alleen mogelijk via GAIA/PE-online. Voor meer informatie raadpleegt u de onderstaande link 'STROOMDIAGRAM keuzehulp certificering incl. toelichting'. 

Let op:

  • Bij aanvraag (en gedurende de geldigheid) van een certificaat is een 'gewoon lidmaatschap' van zowel de NVvH als van de desbetreffende subvereniging verplicht.
  • Een antegrade (eerste) certificeringsaanvraag kan worden ingediend tot uiterlijk zes maanden na uw inschrijving als chirurg bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). Om de aanvraag te kunnen indienen heeft u het 'certificeringsdocument' nodig; dit is een uitdraai vanuit Vrest.
  • Het indienen van een hercertificeringsaanvraag is mogelijk vanaf vier maanden vóór het einde van uw huidige certificeringsperiode.
  • Voor meer informatie over een zij-instroomaanvraag kunt u contact opnemen met de afdeling Certificering van de NVvH.
  • Voor (her)certificeringsaanvragen vaatchirurgie raadpleegt u het document 'Verrichtingenlijst 2014' via de onderstaande link. 

(Her)certificering aanvragen? Volg onderstaande stappen:

  1. Ga naar uw dossier in GAIA/PE-online. Nog geen account? Vraag deze hier aan. 
  2. Zorg dat uw instellingen in GAIA/PE-online (o.a. e-mailadres) juist zijn, zodat u geen belangrijke berichten over uw (her)certificering mist. Let op dat de mail niet in uw spam terechtkomt.
  3. Download en gebruik de verplichte sjablonen tijdens het aanvraagproces in GAIA/PE-online.
    Voor antegrade aanvragen geldt dat het 'certificeringsdocument' geüpload moet worden; dit is een uitdraai vanuit Vrest. 
  4. Indien er sprake is van een verplicht sjabloon voor het aanleveren van uw operatietableau, is dat te downloaden tijdens uw aanvraag in GAIA/PE-online.
  5. Zorg ervoor dat uw aanvraag geen privacygevoelige gegevens bevat zoals patiëntnummers, -namen of BSN-nummers.
  6. Dien voor iedere gewenste differentiatie een aparte aanvraag in.
  7. Houd de berichtgeving in GAIA/PE-online over het verloop van uw aanvraag in de gaten.
  8. Houd rekening met een doorlooptijd van ongeveer drie maanden.

Na ontvangst van een complete aanvraag die aan de voorwaarden voldoet, wordt deze voorgelegd aan en inhoudelijk beoordeeld door een toetsingscommissie. De toetsingscommissie adviseert het bestuur van de subvereniging, dat vervolgens een besluit neemt over de aanvraag.

Bij (voorwaardelijke) goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u hierover digitaal bericht in GAIA/PE-online.
Bij een (voornemen tot) afwijzing van de aanvraag ontvangt u bericht van het bestuur van de desbetreffende subvereniging.

Handige links
Eisen om een NVvV gecertificeerd vaatchirurg te worden
  1. De gehele differentiatiefase is gevolgd in een NVvV gecertificeerde opleidingskliniek;
  2. Je hebt deelgenomen aan de CASH-3V cursussen, waarbij de gevraagde kennis en vaardigheden op voldoende niveau gedemonstreerd zijn;
  3. Je hebt het Europese UEMS/FEBVS examen behaald.
  4. Denk eraan: je RGS vaatchirurg registratie kun je nog tot uiterlijk 6 maanden na het behalen van het C-briefje aanvragen. 

Ad 1. Een overzicht van gecertificeerde opleidingsklinieken vind je hier.

Ad 2. Het verplichte CASH-3V onderwijs bestaat uit 4 trainingsdagen en 1 examendag. Gedurende je gehele differentiatie volg je een individueel scholingstraject op de vasculaire thema's van SCHERP en je sluit dit af met een examen aan het einde van je differentiatie. Op deze website vind je informatie over de CASH-3V en een link naar het inschrijfformulier voor het gehele programma. 

Ad 3. Wanneer één van deze twee examens is afgerond wordt een erkenning voor vijf jaar toegekend, op voorwaarde dat het tweede examen binnen twee jaar na afronding van de differentiatie met goed resultaat wordt afgerond. 

Ad 4. Om je aan te kunnen melden, dien je onder anderen een logboek met verrichte ingrepen aan te leveren. Op de website van het UEMS vind je de actuele versie van het logboek. Er wordt onderscheid gemaakt tussen open en endovasculaire ingrepen. Huidige minimale vereisten zijn 40 simpele ingrepen, 30 intermediate ingrepen en 10 advanced ingrepen. Huidige registratie- eisen voor het logboek zijn: jaar procedure, leeftijd patiënt, geslacht en omschrijving ingreep.

 

Gerelateerd nieuws